На Житомирщині розслідують держзраду гранатометника, який нібито готував теракт у військовій частині

 

На Житомирщині розслідують справу про державну зраду гранатометника, якому Федеральна служба безпеки Росії доручила здійснити вибух.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в постановах Корольовського райсуду Житомира, передає УНІАН.

Як вбачається з матеріалів справи, ФСБ Росії завербувала українського військовослужбовця і доручила йому влаштувати теракт у військовій частині в Бердичеві Житомирської області.

Мова йде про гранатометника 26-ї окремої артилерійської бригади у Бердичеві. Він самовільно залишив місце несення військової служби та незаконно перетнув державний кордон України з Російською Федерацією, де був затриманий представниками ФСБ РФ.

“В подальшому під загрозою застосування відносно нього насильства, він надав згоду на співпрацю з представниками ФСБ РФ та отримав від них завдання здійснити вибух на території в/ч А3091”, – йдеться у постановах суду.

Однак, повернувшись в Україну, військовий не вчинив теракт і звернувся до правоохоронців.

Як повідомили кореспонденту в Головному управлінні СБУ Житомирської області, наразі це відомство передчасно не надає офіційної інформації з цього приводу, оскільки, за твердженням слідчих, її розголошення може зашкодити слідству, яке ведеться.

Розслідування цієї справи триває.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ розслідує можливу підготовку диверсії та держзради на “Мотор Січі”.

Читайте також:
Офіцера ЗСУ, якого підозрюють у роботі на ФСБ, звільнили з СІЗО. Для обміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна