СБУ розслідує можливу підготовку диверсії та держзради на “Мотор Січі”

 

Служба безпеки України здійснює досудове розслідування у справі про можливу підготовку диверсії та державної зради на підприємстві “Мотор Січ”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це пресслужба відомства повідомила на запит журналістів “Радіо Свобода”.

Крім того, згідно з повідомленням СБУ, розслідування стосується ймовірного постачання продукції заводу представникам Росії.

“Здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених частинами 1 статті 14 статті, статті 113 та частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України, а саме за фактом готування до вчинення диверсії – дій, спрямованих на зруйнування акціонерного товариства “Мотор Січ” як об’єкта, який має важливе народногосподарське та оборонне значення, а також надання представниками АТ “Мотор Січ” допомоги Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом постачання продукції військового призначення та подвійного використання”, – йдеться в документі.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на норми Кримінально-процесуального кодексу щодо недопустимості розголошення даних оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування.

У липні 2019 року відомство заявляло про те, що група компаній “Мотор Січ” протягом двох років фінансувала діяльність підтримуваного Росією збройного угруповання “ДНР”. У квітні 2018 року СБУ повідомляла, що розслідує справу про ймовірну диверсію на заводі “Мотор Січ”.

Як інформувала “Новинарня“, “Мотор-Січ” офіційно долучилася до створення російсько-китайського важкого вертольота.

Читайте також:
Росія – найбільший торговий партнер України у військовій сфері-2016. Завдяки “Мотор-Січі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна