Офіцера ЗСУ, якого підозрюють у роботі на ФСБ, звільнили з СІЗО. Для обміну

 

Приморський районний суд Одеси звільнив з-під варти офіцера запасу Збройних сил України  Олександра Ракушина, якого підозрюють у роботі на Федеральну службу безпеки Росії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у судовому рішенні від 21 серпня, яке розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Повідомляється, що СБУ затримала Ракушина в червні 2019 року. Оперативники спецслужби встановили, що офіцера запасу завербував на території Росії в 2017 році кадровий співробітник ФСБ на зустрічі випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони імені Юрія Андропова.

У коментарі журналістам “Інтерфакс-Україна” адвокат Ракушина Родіон Пугач заявив, що його підзахисний входить до “попереднього списку на обмін” між Україною та Росією.

Ракушина звільнили, вже традиційно, під особисте зобов’язання.

Як інформувала “Новинарня“, апеляційний суд міста Києва у четвер, 5 вересня, звільнив з-під арешту колишнього “начальника ППО” Слов’янської бригади армії самопроголошеної “Донецької народної республіки” Володимира Цемаха – важливого свідка у справі катастрофи літака Malaysia Airlines рейсу МН17 на Донбасі в липні 2014 року.

Читайте також:
Путін заявив про “масштабний обмін” полоненими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.