У Чернівцях відкрили мурал із портретом Миколайчука

 

У Чернівцях у четвер, 5 вересня, відкрили перший мурал із серії “Видатні особистості з нами”, на якому зображений знаний режисер з Буковини Іван Миколайчук. На черзі — портрети композитора та співака Володимира Івасюка, письменниці Ольги Кобилянської та інших відомих особистостей.

Про це повідомляють на сайті Чернівецької міської ради.

“Проект під назвою “Видатні особистості із нами” стартував сьогодні відкриттям першого муралу, присвяченого Івану Миколайчуку. Його відкрили біля однойменного кінотеатру на вул. Головній. В рамках реалізації цього мистецького проекту планується виготовлення муралів, присвячених Володимиру Івасюку, Ользі Кобилянській, Йосифу Шмідту, Сіді Таль й іншим відомим творчим особистостям на фасадах чернівецьких будинків”, — йдеться у повідомленні.

Іван Миколайчук зображений у ролі сільського філософа Фабіана з фільму “Вавілон-ХХ”. Над цим портретом працювали художники Kailas-V, Роман Партола, Андрій Пальваль.

“За 5 днів портрет був готовий, художники працювали до півночі”, – сказала під час відкриття муралу начальник управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

Вартість муралу склала 130 тисяч гривень.

Як писала “Новинарня“, нещодавно чернівецького кінорежисера оштрафували за самовільний ремонт дороги з ямами.

Читайте також:
140-річчя Отамана: в Києві відкрили величезний мурал із Симоном Петлюрою. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна