У Чернівцях кінорежисера оштрафували за самовільний ремонт дороги з ямами

 

У Чернівцях працівники поліції оштрафували українського кінорежисера Сергія Скобуна через те, що він з однодумцями вирішив самостійно виконати ремонт частини дороги у центрі міста.

Про це Скобун повідомив у відео, яке він оприлюднив у Facebook, інформує “Молодий буковинець”.

Зокрема, режисер розповів, що йому, як й більшості чернівецьких водіїв, вже несила “їздити по цих дорогах та спостерігати безлад і багнюку”.

Тому Сергій Скобун створив та поширив у соцмережі відео, де видно жахливий стан вулиці Університетської поблизу історичної пам’ятки Чернівців – центрального корпусу ЧНУ ім. Юрія Федьковича. Він каже, що окрім десятків тисяч переглядів цього відео та багатьох коментарів пересічних жителів міста, “ніякої реакції влади не було”.

Тож Скобун з однодумцями вирішили самотужки зробити частковий ремонт вулиці. За його словами, він разом із колегами закладав бруківку на вулиці, де утворилися й не засипалися ями по півроку. Проте на місце, де жителі взялися реалізовувати свою ініціативу, прибули поліцейські, які оштрафували режисера.

“Ви як свідомий громадянин, вирішили зробити для міста краще. Ми вас розуміємо. Але це є самоуправство”, – пояснила представниця поліції.

Режисер також продемонстрував постанову про адміністративне правопорушення, яку патрульні склали щодо нього. Згідно з документом, він має сплати 680 грн.

“У мене до поліцейських немає питань. Вони кажуть, що по-людськи нас розуміють, але є процедура. У мене питання до тих, хто створив і контролює цю систему – поясніть мені, будь ласка, чому ті, хто руйнує, розкопує і залишає їх у такому стані, не несуть ніякої відповідальності? Нікому немає діла до них?”, – обурився Скобун.

Нагадаємо, Сергій Скобун є відомим завдяки своїй режисерській роботі у стрічці “Легенда Карпат”, до якої він також написав сценарій.

Читайте також:
У Чернівцях поліцейський відгамселив чоловіка за зауваження на парковці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна