Парламент Британії проголосував проти дострокових виборів

 

Парламент Великої Британії проголосував проти проведення дострокових загальних виборів 15 жовтня, тобто за два тижні до можливого виходу з ЄС.

Про це повідомляє ВВС.

Пропозицію про проведення виборів вніс прем’єр-міністр Борис Джонсон після того, як депутати прийняли законопроєкт, що блокує “жорсткий” Brexit.

За проведення виборів проголосували лише 298 депутатів, тоді як для такого рішення необхідно дві третини голосів, тобто мінімум 434.

Лідер опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що одразу погодиться провести дострокові вибори, як законопроєкт про блокування “жорсткого” Brexit прийме верхня палата парламенту і він стане законом. Однак він не сказав, чи згоден він з вибором дати Джонсона.

Глава уряду заявив, що у п’ятницю, 6 вересня, планує знову внести на голосування пропозицію про дострокові вибори.

Прикметно, що вже, 9 вересня Джонсон планує призупинити роботу парламенту до 14 жовтня.

Як інформувала “Новинарня“, Велика Британія зобов’язана покинути ЄС до 31 жовтня цього року. При цьому Brexit без жодної угоди видається найбільш вірогідним сценарієм, адже британський парламент раніше тричі провалив голосування за відповідну угоду, розроблену попередньою британською прем’єркою Терезою Мей та ЄС.

Сам Борис Джонсон є принциповим прихильником Brexit за будь-яку ціну.

Читайте також:
Джонсон виключить з партії 21 депутата, зокрема й онука Черчілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна