ОАСК призупинив ліквідацію Київського патріархату

 

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив заяву адвокатів Української православної церкви Київського патріархату щодо незаконності рішення Мінкульту про припинення Київської патріархії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 4 вересня, інформує пресслужба Київського патріархату.

Зазначається, що Київська патріархія УПЦ КП подала судовий позов щодо незаконності реєстраційних дій Мінкульту України про припинення Київської патріархії УПЦ КП та реєстрації утворення ліквідаційної комісії Київської патріархії УПЦ КП на чолі з Яременком О. В. (митрополитом Черкаським ПЦУ Іоаном).

4 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва повністю задовольнив заяву адвокатів Київської патріархії УПЦ КП щодо забезпечення згаданого позову.

“Відтепер, Яременку О. В. (митрополиту Черкаському ПЦУ Іоану) заборонено вчиняти будь-які дії щодо розпорядження і управління майном Київської патріархії УПЦ КП та вчиняти будь-які дії щодо припинення та ліквідації релігійної організації Київська патріархія УПЦ КП до набрання рішення у даній справі законної сили”, – йдеться у повідомленні Київського патріархату.

Як інформувала “Новинарня“, згідно з указом Епіфанія, який він видав наприкінці травня 2019-го, документи УПЦ КП після 30 січня 2019 року визнаються недійсними. 

Читайте також:
Філарет відновив УПЦ Київського патріархату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна