Новий уряд Італії: главою МЗС став лідер “Руху 5 зірок”

 

Прем’єр Італії Джузеппе Конте представив президентові склад свого уряду.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 4 вересня, інформує “Європейська правда”.

“Посилені програмою, яка дивиться в майбутнє, ми присвятимо нашу енергію, наші навички, нашу пристрасть, щоб зробити Італію кращою в інтересах усіх громадян” – сказав Конте, представляючи міністрів свого уряду.

Посаду міністрів у новому кабінеті обійняв лідер “Руху 5 зірок” Луїджі Ді Майо. У попередньому уряді Конте Ді Майо обіймав посади віце-прем’єра і глави міністерств праці та економічного розвитку.

Новий уряд Італії складе присягу у четвер.

В новому уряді не буде представників правої партії “Ліга”. Її лідер Маттео Сальвіні вже запланував серію мітингів по всій Італії і закликав своїх прихильників до великої демонстрації в Римі.

Нагадаємо, Джузеппе Конте подав у відставку після того, як Сальвіні вирішив спровокувати дострокові вибори, щоб самому очолити уряд. Це спровокувало політичну кризу і спонукало “Руху 5 зірок” до переговорів з Демпартією, щоб не допустити дострокових виборів, на яких партія Сальвіні знову мала б великі шанси на перемогу.

Як інформувала “Новинарня“,  Маттео Сальвіні заявляв, що вважає анексію Криму РФ “законною”.

Читайте також:
Затримання ультраправих італійців, що воювали на Донбасі: глава МВС ставить їх на бік України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна