“Знищення місцевого самоврядування”: Кличко відреагував на звільнення з посади голови КМДА

 

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає своє звільнення з посади голови КМДА таким, що “суперечить Конституції та місцевому самоврядуванню”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Кличко заявив під час пресконференції в середу, 4 вересня.

“Уряд зробив крок до того, аби в столиці було запроваджено двовладдя. По суті, пряме президентське правління. Про наміри урізати повноваження обраного мера ОПУ заявляв давно, особливо спритним був Богдан (голова офісу президента Андрій Богдан, – “Н”.)”, – заявив Кличко.

За його словами, такими діями намагаються позбавити людей права обирати владу.

“Це суперечить Конституції та місцевому самоврядуванню. Йдеться не про особисто Кличка, йдеться про знищення місцевого самоврядування не тільки у Києві. Київ – це перша ластівка”, – зауважив мер.

Кличко наголосив, що у 2003 році Конституційний Суд визначив, що головою КМДА може бути призначена тільки людина, яка обрана київським міською головою киянами.

“Також є норма у ст. 141 Конституції , що міський голова також має очолити виконавчий орган Київради – КМДА”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, Кабмін погодив звільнення Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук сказав, що Кабмін пішов на таке рішення через зв’язки Кличка з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.

Читайте також:
“Як при Януковичу: заміна голови КМДА може бути не лише узурпацією влади, а й запобіжником Зеленського від нового Майдану”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна