29 банків повністю перейшли на використання IBAN, – НБУ

 

29 українських банків перейшли на розрахунки з використанням міжнародного стандарту банківського рахунку (IBAN), а з 1 листопада за IBAN проводитимуться всі розрахунки в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі Національного банку України.

“Наразі клієнти 29 банків України під час переказу використовують виключно IBAN, що підтверджується статистикою проведених платежів через систему електронних платежів НБУ”, — зазначили в Нацбанку.

Там додають, що наразі банки можуть здійснювати розрахунки як за старими реквізитами, так і за новими та не мають права відмовити клієнту у переказі коштів, якщо він надасть будь-які з цих реквізитів банківського рахунку.

Така ситуація триватиме до 31 жовтня, а з 1 листопада всі розрахунки в Україні будуть проводитися виключно за номерами банківських рахунків у форматі IBAN.

Читайте також:
В Україні стало менше фальшивих гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна