“Історична правда” Вахтанга Кіпіані виходитиме на каналі “Еспресо ТВ”

 

Авторська телепрограма Вахтанга Кіпіані “Історична правда” поновлює вихід в ефір, тепер – на каналі “Еспресо ТВ”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в промоційному відео, яке демонструє канал.

“Минуле ближче, ніж здається… “Історична правда” вже у вересні на каналі “Еспресо”, – говорить Вахтанг Кіпіані в рекламному ролику на “Еспресо ТВ”.

В іншому проморолику йдеться про те, що перший ефір відбудеться в неділю, 8 вересня, о 21:00.

Журналіст та історик Вахтанг Кіпіані заявив, що йде з каналу ZIK і закриває програму “Історична правда”, після повідомлення про те, що телеканал, орієнтований на західноукраїнську авдиторію, купив проросійський політик, кум Путіна Віктор Медведчук.

Згодом в інтерв’ю “Цензору” Кіпіані розповідав, що 10 каналів і продакшенів запропонували йому випускати проєкт “Історична правда”, і першим був керівник “Еспресо”, народний депутат Микола Княжицький.

“Коли людина з одного, другого, третього, четвертого, п’ятого телеканалу – це керівники, менеджери, знаючі історію, і знаючі, що програма коштує не дешево, кажуть: “давайте будемо робити”. Я вважаю, що це реальна солідарність. Першим, наприклад, був Микола Княжицький, колишній власник “Еспресо”… А потім за ним були й інші менеджери, власники каналів”, – зазначив Кіпіані.

Як інформувала “Новинарня“, 14 червня стало відомо, що канал ZIK, який належав львівському бізнесмену Петру Димінському, купив близький соратник Віктора Медведчука Тарас Козак.
Після цього канал почав ще чіткіше відстоювати проросійську лінію – на ZIKу з’явилися програми, які ведуть політики з партії “Опозиційна платформа – За життя” Нестор Шуфрич, Ілля Кива та ін.

Після оголошення про цю оборудку з каналу пішло багато журналістів – керівник департаменту виробництва власних програм Ольга Мовчан, шеф-редактор новин телеканалу Роман Недзельський, головний редактор ІА ZIK Тетяна Вергелес, закрив свою програму автор та ведучий Вахтанг Кіпіані та ін. Через два тижні звільнився також ведучий Остап Дроздов (не захотів бути причетним до “медіа-Чорнобиля”).

Купівлею каналу ZIK кум Путіна Віктор Медведчук розширив можливість донесення проросійської пропаганди до західноукраїнської авдиторії.

За інформацією “Детектор медіа”, Наталія Влащенко залишилася працювати генеральним продюсером ZIKу. Гендиректором ZIK після зміни власника стала колишня керівниця “Інтер медіа продакшн” Наталія Вітрук, шефредактором – колишня випускова редакторка NewsOne Дарія Гордійко. Крім того, на ZIK перейшов робити авторський проєкт колишній ведучий NewsOne Василь Апасов.

Читайте також:
Медведчук подав у суд на Кіпіані через книгу про Стуса

Першим лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе став Вахтанг Кіпіані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна