Ломаченко переміг британця і додав до чемпіонської колекції ще один пояс

 

Провідний український боксер-професіонал Василь Ломаченко виграв третій чемпіонський титул. До поясів за версіями WBA і WBO 31-річний спортсмен із Білгорода-Дністровського додав пояс чемпіона WBC в легкій вазі, який досі був вакантним.

Як передає “Новинарня“, крок до абсолютного чемпіонства Лома зробив у ніч із 31 серпня на 1 вересня в Лондоні. На ринзі O2 Arena, яка вмістила 20 тисяч глядачів, українець за очками переміг британського боксера Люка Кемпбелла.

Рахунок на суддівських картках: 119:109, 119:109, 118:110.

У цьому протистоянні букмекери вважали беззаперечним фаворитом українського чемпіона (ставки на перемогу Ломаченка приймали з коефіцієнтом 1,06, на перемогу Кемпбелла – 9,00, дострокова перемога Ломаченка нокаутом которувалася як 1,36:1). Однак бій тривав усі 12 раундів.

Ломаченко хоч і мав досить помітну перевагу, але пропускав чимало ударів. Ясність була внесена в 11-му раунді, коли після потужної серії Василя британець уперше потрапив у нокдаун і “взяв коліно”. В заключній трихвилинці Лома теж утримував ініціативу, і суперник був змушений клінчувати та повалив його на канвас… суто борцівським проходом у ноги.

Показово, що обидвоє вчорашніх суперників були олімпійськими чемпіонами Лондона-2012 на рівні аматорів. Ломаченко тоді переміг у ваговій категорії до 60 кг, Кембелл – до 56 кг.

Тепер же британець “доріс” за вагою до Василя (майже 61 кг) і має перевагу в антропометрії: він вищий за Ломаченка (175 см проти 170 см), і розмах рук у нього більший (180 см проти 166 см).

Напередодні бою Ломаченко зазначав, що британця не можна недооцінювати: “Кемпбелл – високий лівша, з хорошим боксерським інтелектом. Знаю, що не можна недооцінювати бійців з такими навичками. Він завоював золоту медаль на Олімпіаді і досяг великого успіху як профі. Він – небезпечний супротивник”.

“Якщо візьму третій титул, стану на крок ближчим до мрії про завоювання всіх поясів. Хочу об’єднати всі титули, це моя мета у боксі”, – заявив перед боєм Василь Ломаченко.

Тепер він має на профі-рингу 14 перемог (10 – нокаутом) при одній поразці. У британця лишилося 20 перемог (16 – нокаутом), три поразки.

Надалі, в 2020 році, Ломаченко зустрінеться з переможцем чемпіонського бою за версією IBF між Річард Коммі і Теофімо Лопесом за абсолютну владу в легкій вазі.

Читайте також:
Ломаченко залишається найкращим боксером світу. РЕЙТИНГ

Ломаченко залишається найкращим боксером світу. РЕЙТИНГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна