ДБР прийшло з обшуками до “Суспільного”

 

Державне бюро розслідувань у супроводі співробітників Служби безпеки України проводить обшуки в Національній суспільній телерадіокомпанії України та вдома в кількох її співробітників.

Як повідомляє “Новинарня“,  інформацію журналістам “Детектор медіа” підтвердила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Обшуки відбуваються за шістьма адресами. З власних джерел “Детектору медіа” стало відомо, що обшуки відбуваються, в тому числі, вдома в голови правління НСТУ Зураба Аласанії. Сам Аласанія наразі не відповідає на телефонні дзвінки.

З власних джерел “Детектору медіа” також відомо, що раніше ДБР проводило розслідування справ про можливі розтрати коштів НСТУ колишнім виконавчим директором НСТУ Олександром Лієвим.

Він сказав журналістам, що йому нічого не відомо про обшуки та кримінальне провадження, яке розслідує ДБР. За його словами, є старе кримінальне провадження, відкрите за заявою одного з народних депутатів з групи “Відродження”.

“Воно не закрите, але це повний брєд, воно висмоктане з пальця. Він скаржився, наприклад, що ми закупили техніку за завищеними цінами. Але все відбувалося за тендерами через Prozorro”, – сказав Лієв.

Про обшуки в офісі НСТУ також повідомляє “Громадське”. Відповідальний за безпеку в НСТУ Володимира Проценко розповів, що в офіс НСТУ прийшли люди, які не представилися і не надали ухвали суду з дозволом на проведення слідчих дій.

За його словами, люди прийшли в один з офісів бухгалтерії й намагаються витіснити працівників, нічого не пояснюючи.

Згодом про обшуки повідомили й у пресслужбі ДБР.

“Слідчі дії проводяться в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ “НСТУ”, а саме зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб”, – йдеться у повідомленні.

Силовики наголошують, що роботі телерадіокомпанії не перешкоджають.

Як інформувала “Новинарня“, у Львові СБУ і ДБР наприкінці серпня проводили обшуки в офісах “Укртрансбезпеки”.

Читайте також:
Аласанію залишили на чолі Суспільного до кінця президентських виборів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна