У Львові СБУ і ДБР проводять обшуки в офісах “Укртрансбезпеки”

 

У середу, 21 серпня, працівники ДБР та СБУ проводять слідчі дії в управлінні “Укртрансбезпеки” у Львівській області, що на проспекті Чорновола у Львові, та у пункті видачі дозволів “Укртрансбезпеки”, який розташований у Винниках.

За попередньою інформацією, йдеться про корупцію при видачі дозволів на перевезення вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні, передає Zaxid.net.

В.о. керівника управління Укртрансбезпеки у Львівській області Роман Лобода зазначив, що слідчі дії розпочалися вранці й тривають станом на обідню пору 21 серпня.

“Мене повідомили, я приїхав на пункт видачі дозволів, там працювали відповідні служби. Після цього я приїхав на роботу в управління, тут продовжується ця ситуація. Я нічого не можу зараз коментувати, не маю більше інформації. Пояснили, що є кримінальне провадження, рішення суду про проведення слідчих дій”, — сказав Лобода.

З його слів, працівники управління зараз перебувають на робочих місцях, окрім тих, які у відпустці чи на лікаряному.

Відомо, “Укртрансбезпека” – єдиний орган, що видає дозвіл на здійснення перевезень вантажів автомобільним транспортом за кордон.

Служба також наділена повноваженнями контролювати правильність їх використання. За даними ЗМІ, тіньовий ринок міжнародних дозволів “Укртрансбезпеки” щодо перевезення вантажів автомобільним транспортом складає 10 млн євро.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно на Волині СБУ затримала головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг обласного управління “Укртрансбезпеки”, який систематично брав хабарі.

Читайте також:
Керівника “Укртрансбезпеки” Ноняка відсторонили від посади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна