Перший виступ депутата Порошенка – полеміка з Шуфричем і Бужанським

 

Під час розгляду питання про призначення генпрокурором Руслана Рябошапки у Верховній Раді пізно ввечері 29 серпня сталася перепалка між народними депутатами Шуфричем (“ОПЗЖ”) і колишнім президентом Петром Порошенком (“Європейська солідарність”).

Представник “Опоплатформи” Нестор Шуфрич у своєму виступі заявив, що силові структури на чолі з новими керівниками мають притягнути до відповідальності осіб, які “прикривалися словом “війна” і мародерствували серед військових”, передає ТСН.

Скадальний депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський також адресував кандидату на посаду генпрокурора запитання про те, чи готовий він давати хід справам, у яких фігурує прізвище експрезидента Порошенка.

Після цього слово взяв сам Петро Порошенко – це був його перший виступ у раді як народного депутата ІХ скликання. Він привітав усіх із початком роботи Верховної Ради ІХ скликання та висловив побажання, щоб “голослівні бездоказові звинувачення” з фейкових пропагандистських ресурсів не повторювалися в сесійній залі. Лідер “ЄС” висловив переконання, що правоохоронці мають усі можливості для проведення неупереджених розслідувань.

“По Конституції України людина не може бути звинувачена інакше, як за рішенням суду. І от я прошу, щоб ми з самого початку прибрали цю ганебну традицію. Є (…) генеральний прокурор, є правоохоронні органи і неупереджене, якісне розслідування, рівність усіх перед законом, верховенство права – є ознакою європейської і євроатлантичної інтеграції”, – заявив Порошенко.

“Я би дуже просив, щоби в нашому парламенті – я нікого зараз не згадую – панувала саме така атмосфера”, – додав він.

Нестор Шуфрич попросив репліку у відповідь. Він заявив, що планував уже більше не виступати, “але мене надихнув один із наших колег”.

Член партії Медведчука погодився з тим, що презумпція невинуватості має домінувати та нагадав про крилатий вислів римського сенатора “Карфаген має бути зруйновано”, який він навів російською мовою. І пояснив, що через 30 днів від призначення нового генпрокурора буде завершувати кожен свій виступ словами “А Петро Порошенко серед нас”, також російською мовою.

Петро Порошенко в репліці-відповіді наголосив, що “ми не маємо перетворювати Верховну Раду на майданчик перепалок і тролів”. Він назвав Шуфрича “представником окупаційної платформи” і заявив, що “п’ятої колони Кремля” в залі ВР “не мало тут бути”.

Порошенко пояснив, що зреагував на слова депутата від “Слуги народу” та сподівається, що проукраїнські сили в парламенті об’єднає рух до ЄС і НАТО.

Читайте також:
Генпрокурором став Руслан Рябошапка: буде перейменування і перевантаження ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна