Макрон натякає Зеленському на “політичні кроки” для врегулювання конфлікту з РФ

 

Президент Франції Еммануель Макрон в ході телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським розповів про свої переговори з президентом РФ Володимиром Путіним і заявив про необхідність певних кроків з метою врегулювання конфлікту на сході України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у заяві Єлисейського палацу, пресслужба офісу президента України про бесіду наразі не повідомляла.

“Зважаючи на саміт голів держав та урядів “нормандського формату” у вересні, він (Макрон – “Н”) нагадав про спільне прагнення до швидкого прогресу щодо заходів з безпеки та політичних заходів, необхідних для врегулювання конфлікту на сході України”, – повідомили у Парижі.

Макрон в ході проведеної в четвер розмови розповів співрозмовникові про “результати переговорів, проведених з президентом РФ в Форті Брегансон, а також – переговорів на саміті G7”.

Також президент Франції привітав Зеленського “з підтримкою, яку Рада надала новому прем’єр-міністру України Олексію Гончаруку та його уряду”.

Як інформувала “Новинарня“, 19 серпня 2019 року Макрон зустрівся з Путіним. Тоді президент Франції нонсував “реальну можливість” миру в Україні.

Читайте також:
“Від Лісабона до Владивостока”: Макрон назвав Росію “європейською країною”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна