Парубій провів урочисте засідання Ради IX скликання

оновлюється

Верховна Рада IX скликання зібралася на своє перше засідання 29 серпня о 10:00.

“Урочисте засідання з нагоди складання присяги народними депутатами України, обраними 21 липня 2019 року оголошую відкритим”, — сказав Голова Верховної Ради України попереднього скликання Андрій Парубій.

Згодом у сесійній залі парламенту пролунав Державний гімн України у виконанні хору імені Верьовки.

Також депутати вшанували пам’ять загиблих за Україну хвилиною мовчання.

Під час церемонії відкриття першої сесії Верховної Ради IX скликання у ВР були присутні президент Володимир Зеленський, а також попередні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.

Також на урочистому заході присутні глави дипломатичних представництв іноземних держав на території України, лідери церков та високі державні службовці.

Як повідомляє “Новинарня“, текст присяги зачитав найстарший за віком народний обранець — 78-річний Юлій Іоффе (обраний від партії “Опозиційна платформа — За життя”).

Потім у залі пролунала “Молитва за Україну”.

У засіданні Ради оголошена перерва до 13:00, аби всі новообрані нардепи підписали текст присяги, після чого вони отримають посвідчення народного депутата.

Тоді Верховна Рада 9 скликання стане повноважною. Опісля перед новою ВР складе повноваження дійсний до цього Кабінет міністрів.

Читайте також:
Нова Рада стартувала з фото матерів загиблих воїнів на кожному столі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна