Меркель і Путін обговорили по телефону підготовку до саміту “нормандської четвірки”

 

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели у четвер, 29 серпня, телефонні переговори, під час яких порушили “українське питання”.

Про це заявив представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає Bloomberg.

Зокрема, лідери двох держав обговорили підготовку до саміту “нормандської четвірки” щодо України.

Крім цього, в телефонній розмові Меркель закликала активізувати переговори з питання транзиту газу через територію України.

Напередодні Штеффен Зайберт заявив, що Берлін поки що не може назвати конкретної дати саміту “нормандської четвірки” щодо України, але підготовка йде.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила прагнення незабаром провести саміт “нормандської четвірки” для врегулювання української ситуації. За її словами, учасники саміту G7 підтримали цю ідею. За її словами, зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” має відбутися “дуже скоро”.

Як писала “Новинарня“, в спільній декларації лідерів країн G7 за підсумками саміту у Франції наголошують, що зустріч у нормандському форматі щодо врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися вже в найближчі тижні.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Болтоном: кличе США до нормандського формату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна