Зеленський зустрівся з Болтоном: кличе США до нормандського формату

 

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з радником Президента США з національної безпеки Джоном Болтоном.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 28 серпня, інформує офіційний сайт глави держави.

Зазначається, що зустріч була присвячена обговоренню першочергових заходів для зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Сполученими Штатами, зокрема підготовці двосторонніх переговорів на рівні глав держав.

“Були обговорені можливості поглиблення українсько-американської співпраці у сферах безпеки та оборони, енергетичної безпеки, а також у питаннях реформування Збройних сил України та української оборонної промисловості”, – інформують у пресслужбі ОП.

Відзначається, що Зеленський подякував американській стороні за потужну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, послідовну офіційну політику щодо Криму та зусилля, спрямовані на досягнення прогресу у мирному врегулюванні на Донбасі.

“Президент України висловив сподівання, що США зможуть більше залучатися до переговорного процесу стосовно Донбасу. Він зазначив, що Україна вітала б приєднання Сполучених Штатів до нормандського формату“, – пишуть у прессекретарі з Банкової.

Також Зеленський відзначив важливість консолідованої позиції США та інших партнерів України для забезпечення звільнення українських моряків та інших незаконно утримуваних громадян.

Як інформувала “Новинарня“, вчора Болтон вшанував загиблих на Донбасі. 

Читайте також:
Зустріч Трампа й Зеленського відбудеться у Варшаві, – Болтон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна