В аеропорту “Київ” затримали ексочільницю МОЗ Богатирьову

 

Ексміністр охорони здоров’я України часів колишнього президента Віктора Януковича Раїса Богатирьова у вівторок, 27 серпня, повернулася до країни, і її відразу передали співробітникам Нацполіції.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на інформоване джерело.

“Богатирьова сьогодні повернулася в Україну. Була в аеропорту “Жуляни” (“Київ”, — “Н”) передана Нацполіції”, — сказав співрозмовник агентства у вівторок увечері.

Нагадаємо, Богатирьову в Україні підозрюють у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Генеральна прокуратура України від 16 вересня 2016 року звернулася до Печерського районного суду м. Києва для отримання дозволу на проведення спеціального досудового розслідування (заочного провадження) стосовно підозрюваної Богатирьової у зв’язку з тим, що ця підозрювана навмисне ухиляється від слідства та суду.

У 2014 році на Раїсу Богатирьову завели кримінальну справу за підозрою в розкраданні бюджетних коштів на суму 6,5 млн грн під час закупівель в 2012 році імунобіологічних препаратів, лікарських засобів і медичного обладнання. Колишню очільницю МОЗ оголосили в міжнародний розшук.

5 березня 2014 року Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про санкції, зокрема блокування коштів, відстороненого президента України Віктора Януковича та близьких членів його команди — загалом 17 осіб, серед яких і Раїса Богатирьова.

У вересні 2016 року адвокат Богатирьової повідомив, що Інтерпол інформував про “відмову в проведенні розшукових заходів щодо Богатирьової Р. В.”.

Як відомо, Раїса Богатирьова вперше очолила Міністерство охорони здоров’я України в січні 1999 року на один рік, а потім знову з грудня 2012 року, поєднуючи керівництво відомством в уряді Миколи Азарова з посадою віцепрем’єр-міністра до лютого 2014 року.

Протягом 2007-2012 років Раїса Богатирьова була Секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

Журналісти програми “Гроші” помітили значне зростання фінансового благополуччя сім’ї Богатирьової після отримання нею посади міністра. Зокрема, мова йде про елітні будинки в Конча-Заспі її сина, вигравання мільйонних тендерів близьким оточенням її сім’ї на поставку вакцин.

Читайте також:
Прокуратура закрила справу проти Богатирьової. Суд зобов’язав

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна