Кримінальне провадження через сенсорну кнопку ініціював перший заступник глави апарату Ради

 

Кримінальне провадження, в рамках якого у Верховній Раді проводять слідчі дії, відкрито за заявою першого заступника глави апарату парламенту Володимира Слишинського. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це він розказав журналістам у вівторок, 27 серпня, передає “LB.ua”.

“На мене чинився тиск, щоб я здійснив запуск сенсорної кнопки. Але я повідомив в ДБР про те, що запуск цієї кнопки може призвести до паралізації голосування в парламенті”, – сказав Слишинський.

Він заявив, що відмовився запускати кнопку, після чого спікер Андрій Парубій та в.о. глави апарату Петро Боднар спробували зробити це самостійно.

“Після чого на абсолютно законних підставах були допущені представники ДБР і СБУ для проведення перевірки … Після передачі мною інформації о 23:00 мене сьогодні відсторонили від виконання обов’язків”, – сказав Слишинський.

Нинішня система голосування “Рада-3” була встановлена ​​в 2002 році. У 2008 році її модернізували, передбачивши голосування за допомогою сенсорної кнопки, але її так і не ввели в експлуатацію. При тестуванні “Ради-3” виявилася можливість обдурити її за допомогою телефону або зубочистки.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні, 27 серпня, на брифінгу спікер ВР Андрій Парубій заявив, що комп’ютерний центр Верховної Ради взяли під контроль співробітники СБУ й ДБР. Таким чином силовики заблокували тестування та впровадження сенсорної клавіші для голосування у Верховній Раді України.

Читайте також:
Скандал із сенсорною кнопкою: Стефанчук допускає “дідівський спосіб” голосування в новій ВР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна