Формат “2+2”: Франція і Росія обговорять виконання Мінських угод

 

Франція і Росія у форматі “2+2” проведуть переговори у Москві на рівні міністрів закордонних справ та міністрів оборони.

Про це заявив у вівторок, 27 серпня, президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє “Укрінформ”.

“Міністр Європи і закордонних справ та міністр збройних сил відбудуть за декілька днів до Москви для відновлення діалогу у форматі “2+2″, продовження діалогу, започаткованого з президентом Путіним, та просування цієї спільної архітектури”, — заявив Макрон.

Як наголосив президент Франції, одним із головних питань під час цього візиту буде використання спроможності Франції у врегулюванні російсько-українського конфлікту та виконання Мінських домовленостей.

Макрон також додав, що Франція прагне розбудувати справжню європейську стратегію та архітектуру безпеки і довіри в Європі.

Як повідомляла “Новинарня“, президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія була виключена зі складу G8 (“Великої вісімки”) після окупації українських Криму та Донбасу, і відтоді нічого не змінилося.

Читайте також:
“Напружена дипломатія”: Джонсон під час розмови з Макроном закинув ногу на стіл

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна