У центрі Києва з гранатомета обстріляли “Мостобуд”. ФОТО, ВІДЕО

 

У ніч на понеділок, 26 серпня, в Києві невідомі вистрелили з гранатомета в фасад будівлі “Мостобуду”, розташованої на вулиці Паньківська, 5. Поліція шукає двох зловмисників і розслідує провадження про теракт.

Як повідомляє “Інформатор“, снаряд влучив в одне з вікон на четвертому поверсі, також пошкоджено шибки на третьому та п’ятому поверхах.

У результаті пострілу ніхто не постраждав, пошкоджено вікна, фасад будівлі та приміщення кабінетів, інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції Києва.

“Повідомлення про звук, схожий на вибух на вулиці Паньківській, надійшло від користувачів Facebook в ніч на 26 серпня близько 1:00 ночі. На місці інциденту поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі”, – йдеться в новини”Інформатора”.

Поліція зазначає, що сигнал надійшов о 1:30.

Через дорогу від будинку знайшли відстріляний тубус від ручного протитанкового гранатомета (РПГ).

Зі слів поліцейських, попередньо, саме з цієї зброї і зробили постріл.

Фото: Інформатор

Рух на вулиці Паньківській було перекрито, на місці працюють екіпажі поліції, вибухотехніки, кінологи та слідчо-оперативні групи. Також чергують медики і рятувальники.

За інформацією джерел видання, правоохоронці розшукують двох осіб, які зникли на мопеді в невідомому напрямку, оголошено оперативний план “Сирена”.

При відпрацюванні території поліцією вилучено рештки боєприпасу (уламки) для проведення експертизи та встановлення його походження.

Правоохоронці опрацьовують наявність камер відеонагляду, які могли зафіксувати момент пострілу, шляхи підходу і відходу зловмисників.

Як повідомила пресслужба ГУ НП Києва, слідчі кваліфікують подію як терористичний акт, кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 258 Кримінального колексу України.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч на суботу, 13 липня 2019 року, невідомий вистрілив із ручного гранатомета в фасад будівлі, де розміщується телеканал “112 Україна”, який контролює проросійський політик Віктор Медведчук.
Ніхто не постраждав, поліція відкрила провадження про скоєння теракту.

Раніше серія провокативних обстрілів будівель із гранатометів РПГ в Києві відбулася навесні 2018 року. Тоді були обстріляні ресторан на вулиці Володимирській, будівлі “Київенерго” у Святошинському районі, “Київміськбуд” на Печерську.
Ці та інші інциденти пов’язували з намаганнями “розхитати” ситуацію в столиці в руслі “керованого хаосу”.

Читайте також:
СБУ підозрює, що обстріл консульства в Луцьку організував лідер “Наждака” Дульський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна