Порошенко пояснив, чому не прийшов на “Ходу гідності” до Зеленського

 

П’ятий президент України Петро Порошенко прокоментував свою відсутність на офіційному заході до Дня Незалежності – Ході гідності, яка пройшла в суботу вранці, 24 серпня, на Майдані Незалежності в Києві.

“Тому що не було [офіційного військового] параду. Я в цей час був на молитві в Софії, я в цей час віддавав шану нашим бійцям. Я з повагою ставлюся до права президента проводити або не проводити паради. Моя особиста думка, що у воюючій країні паради проводити треба. І я буду робити все для того, щоб парад виконував функцію, зокрема з об’єднання країни і підтримки патріотизму”, – сказав Порошенко в коментарі LB.ua.

На зауваження журналіста, що на заході були присутні Кравчук, Кучма і Ющенко, Порошенко відповів: “Чесно кажучи, я не знав, що там буде”.

Також на запитання, чи отримав він офіційне запрошення на ходу, Порошенко відповів: “Думаю, що так”.

На думку п’ятого президента, його відсутність на Ході гідності не порівнянна з відсутністю митрополита Онуфрія на молебні за Україну в Софійському соборі.

Читайте також:
Порошенко приїхав до Зеленського на прийом президентів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна