Виступи України на міжнародних змаганнях під загрозою, – СБУ

 

Виступи команд України на міжнародних змаганнях під загрозою через сумнівні закупівлі лікарських засобів та медичних препаратів для спортсменів.

Про це у п’ятницю, 23 серпня, повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовці держустанови “Управління збірних команд та проведення спортивних заходів “Укрспортзабезпечення”, яка перебуває у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, у порушення вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 мільйонів гривень”, — йдеться у повідомленні.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, задокументовано, що закуплена продукція взагалі не належить до лікарських засобів. До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі, додали у пресцентрі.

“Через дії посадовців державному бюджету України завдано збитки на більше ніж 8 мільйонів гривень та поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку із відсутністю допінг-контролю продукції”, — повідомили в СБУ.

Наразі головному лікарю Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, задіяних у протиправному механізмі, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Як повідомляла “Новинарня“, медики Інституту раку вимагали з онкохворих хабарі за безплатні ліки.

Читайте також:
Правоохоронці захищають фармакологічну мафію, – Супрун про підозру голові експертного центру МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна