Правоохоронці захищають фармакологічну мафію, – Супрун про підозру голові експертного центру МОЗ

 

Директорці Державного експертного центру (ДЕЦ) Тетяні Думенко повідомили про підозру через те, що вона завадила корупційним схемам й фармацевтичній мафії.

Про це очільниця МОЗ Уляна Супрун повідомила у середу, 17 липня, під час брифінгу, передає “Еспресо”.

Зазначається, що ДЕЦ з 2008 року орендував приміщення у компанії, яка постійно підвищувала ціну за оренду. Проте, за словами Супрун, ДЕЦ як 10 років мав нове приміщення, але не міг туди переїхати через такі проблеми, як неможливість під’єднати світло або воду.

Думенко розірвала контракт з орендодавцем, адже вирішила перевезти установу в нове приміщення. Тоді орендодавець подав на неї судовий позов і зобов’язав сплатити 1,5 млн грн штрафу.

“І саме за ці витрати на Тетяну тепер вішають “недбальство”. Тобто ГПУ, ДБР і СБУ переслідують принципову керівницю державного підприємства за те, що вона врятувала заклад від шантажистів і зекономила мільйони гривень для бюджету”, — розповіла Супрун.

Вона додала, що Думенко на своїй посаді також запровадила спрощену процедуру реєстрації препаратів, ліків, які вже зареєстровані у Європі, Канаді й США. Ця процедура допомогла зупинити наживу на реєстрації.

Повідомляється, що аналогічна ситуація із реєстром інсулінозалежних пацієнтів, де були фіктивні пацієнти, на яких держава щорічно виділяла 500 млн грн.

“Правоохоронці захищають тих, хто заробляє на ліках та фармакомафії. Підозра є політично вмотивованою. Не на тих напали. Ми будемо відстоювати роботу пані Тетяни”, — підсумувала керівниця МОЗу.

Читайте також:
“Лайка корисна для здоров’я”: Супрун розкритикувала закон про “дематюкацію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна