У Дніпрі медики стабілізували стан бійця, який підірвався на міні

 

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова стабілізували стан 25-річного бійця, який отримав вкрай важке мінно-вибухове поранення у зоні бойових дій на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, інформацію підтвердив у п’ятницю, 23 серпня, головний лікар лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, передає

За його словами, боєць був доправлений до лікарні з Донецької області після поранення і сильної крововтрати. Позаду в нього 46 діб інтенсивної терапії. Одну з кінцівок лікарям врятувати не вдалось.

“Був вкрай тяжкий стан. Множинні поранення, у тому числі обличчя, шиї, живота, кінцівок. Довелося ампутувати ногу. Відреагували нирки, перебував на діалізі. Зараз стан ближче до середньої тяжкості, ми вважаємо, що криза минає. Лікарі зробили все для його порятунку, застосовували найкращі препарати світового класу”, – сказав Сергій Риженко.

Згодом на бійця чекає протезування та реабілітація.

Як інформувала “Новинарня“, всередині серпня в лікарні Мечникова в Дніпрі провели 4-тисячну операцію.

Читайте також:
У військовий шпиталь Дніпра доставили десятьох поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна