У військовий шпиталь Дніпра доставили десятьох поранених

 

В обласну клінічну лікарню Мечникова в Дніпро доставили десять поранених військовослужбовців, один з них — волонтер.

Як передає “Новинарня, про це в ефірі “Прямого каналу” о 15-й годині в середу, 10 липня, повідомив головний лікар закладу Сергій Риженко.

Подія сталася в Новотроїцькому, коли волонтер допомагав медикам перевозити медпрепарати.

“Йому відірвало стопу. Він вийшов з авто та наступив на мінно-вибуховий пристрій. Станом на зараз він знаходиться у реанімації. Життю нічого не загрожує, але потрібно зробити реампутацію, аби провести подальше заживлення рани та в майбутньому поставити протез”, — сказав лікар Риженко.

Другий боєць, який також отримав мінно-вибухову травму, з відривом нижньої кінцівки, за словами лікаря, знаходиться на діалізі.

“Ми робимо все можливе для того, аби нирки запрацювали. Ситуація – вкрай важка. Йому проводяться сеанси гострого гемодіалізу”, — сказав Риженко.

Решта бійців — з контузіями, травмами, пораненнями м’яких тканин. Втім, каже медик, мають позитивну динаміку й одужують.

Риженко наголошує, що 90 відсотків травм, з якими поступають у шпиталь військові, є мінно-вибуховими, ще 10 відсотків — кульові поранення.

Як інформувала “Новинарня“, у шпиталі Дніпра рятують військового ЗСУ зі спаленого бліндажа на Луганщині.

Читайте також:
У військовому шпиталі Дніпра карамельний майстер-клас перетворився на сеанс психореабілітації. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна