Генерал Забродський розповів про перші ініціативи у Верховній Раді

 

Обраний народний депутатом від “Європейської Солідарності” екскомандувач Десантно-штурмовими військами генерал-лейтенант Михайло Забродський розповів про низку ініціатив у Верховній Раді, які, на його думку, потребують внесення на розгляд нової Ради.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Забродський розповів у інтерв’ю журналістам “Українського тижня”.

На запитання журналістів про те, які будуть його перші ініціативи у складі комітету з національної безпеки та оборони (чи якщо він його очолить), генерал наголошує, що його політична сила “йде в парламент не за кріслами й не за посадами”, втім, у них є низка ініціатив, які потребують внесення, інколи – повторного, на розгляд Верховної Ради.

“Є бачення, чим міг би зайнятися комітет у найближчі два-три роки. Серед пріоритетів я назвав би нову редакцію закону про Службу безпеки України, який передбачає скасування контролю над економічною діяльністю, зміни в системі контррозвідувальної діяльності, наявність громадського контролю над діяльністю СБУ”, – сказав Забродський.

Наступний крок, на його думку, це закон про розвідку, адже “треба скоординувати діяльність усіх відповідних складових різних силових структур”. Йдеться про повноваження та розподіл обов’язків та зон відповідальності.

“Ще одна наша ініціатива — запровадження нової системи сержантських звань, наближеної до стандартів НАТО. Важливо також унести зміни до Митного кодексу, щоб звільнити від мита товари оборонного призначення. У такий спосіб ми вирішуємо питання надходження до нас оборонних технологій, комплектуючих, сучасних систем зв’язку, розвідки тощо — усього того, що нині складно або неможливо виробляти в Україні”, – сказав Забродський.

Як інформувала “Новинарня“, Михайло Забродський проходить до парламенту як 4-й номер списку партії “Європейська солідарність”. Він залишається військовослужбовцем ЗСУ, але буде відкомандирований у Раду. 

Командувачем Десантно-штурмових військ призначено генерал-майора Євгена Мойсюка. 

Читайте також:
Для “Слуги народу” чоловік однокласниці Зеленського кращий голова оборонного комітету, ніж генерал Забродський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.