“Слуги народу” віджали перші ряди у Верховній Раді. ІНФОГРАФІКА

 

Майбутні народні депутати Верховної Ради ІХ скликання узгодили схему розміщення депутатських фракцій і груп у сесійній залі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 21 серпня, написала на сторінці у соцмережі Facebook віцеспікер ВРУ Ірина Геращенко.

За її словами, представники президентської партії “Слуга народу” вирішили забрати перші ряди у Верховній Раді, а представникам меншості залишили крісла у глибині зали.

“Слуги народу забрали собі всю половину зали біля президії і ложі уряду та гостьової. Фракції меншості отримали місця в глибині зали. Але, в принципі, після дискусій ми вийшли на це компромісне рішення, яке всі політичні групи підтримали”, — написала вона.

Інфографіка: “Українська правда”

Починаючи з І скликання, жодна фракція не займала всю передню половину сесійної зали ВР. При цьому націонал-демократи зазвичай розташовувалися праворуч від президії.

Нагадаємо, що 21 липня 2019 року партія “Слуга народу” здобула перемогу на позачергових виборах до Верховної Ради, сумарно здобувши 254 мандати.

Як інформувала “Новинарня“, перше засідання нової Ради відбудеться 29 серпня.

Політична партія “Голос” Святослава Вакарчука відмовляється від посади віцеспікера у Верховній Раді нового скликання. У “Слузі народу”, натомість, жваво пропонують своїх кандидатів,  делегуючи Дмитра Разумкова та Руслана Стефанчука на посади спікера та віцеспікера Верховної Ради.

Читайте також:
У Раді буде 23 комітети замість 27. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна