“Голос” відмовився від посади віцеспікера, “Слуга народу” – пропонує своїх

 

Політична партія “Голос” Святослава Вакарчука відмовляється від посади віцеспікера у Верховній Раді нового скликання. У “Слузі народу”, натомість, жваво пропонують своїх кандидатів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в коментарі українським журналістам у вівторок, 20 серпня, розповіли представники політичних сил.

“Це політична посада. Ми професійний список людей, які можуть себе показати на позиціях керівників комітетів. Тому ми готові поступитися цю позицію іншим політичним силам “, –  повідомив заступник глави партії “Голос” Ярослав Юрчишин.

За його словами, партія готова поступитися цю посаду іншим політичним силам.

Раніше в “Голосі” заявили, що готові очолити комітети з питань правосуддя, національної безпеки і оборони, економічної політики, антикорупції, медицини, освіти, цифровізації, прав людини та реінтеграції окупованих територій, а також регламентний комітет.

Натомість партія «Слуга народу» делегує Дмитра Разумкова та Руслана Стефанчука на посади спікера та віцеспікера Верховної Ради.

«Сьогодні на підгрупі було озвучено від фракції «Слуга народу», що вони делегують Дмитра Разумкова і Руслана Стефанчука на позиції спікера і першого віцеспікера… Що стосується віцеспікера, то поки що немає таких речей, тому що ідуть обговорення», – повідомив після засідання підгруп підготовчої депутатської групи майбутній народний депутат від «Європейської солідарності» Артур Герасимов.

Лідер партії «Слуга народу» Разумков, зі свого боку, розповів, що ці призначення ще має розглянути парламент.

«Партія запропонує, скоріш за все, саме такі кандидатури на зазначені посади», – наголосив Разумков.

Як інформувала “Новинарня“, перше засідання нової Ради відбудеться 29 серпня.

Читайте також:
“Слуги народу” в Раді ліквідували окремий комітет з питань ветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна