Росія може видати Україні п’ятьох політв’язнів, – ЗМІ

 

Російська Федерація може видати українській стороні п’ятьох політв’язнів: Володимира Балуха, Павла Гриба, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка та Олександра Кольченка. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 21 серпня, інформує російський “Інтерфакс” з посиланням на обізнані джерела.

Повідомляється, що українців можуть видати для “відбування покарання, призначеного судами в Російській Федерації”. У той же час на даний момент немає офіційного підтвердження даної інформації.

Відзначимо, що йдеться про політв’язнів, для яких напередодні прийняли передачі в московському СІЗО “Лефортово” – Володимир Балух, Павло Гриб, Микола Карпюк, Станіслав Клих і Олександр Кольченко. На думку правозахисників, це свідчить про те, що всіх їх перевели до зазначеної установи.

До цього підтвердилася інформація, що політв’язня Балуха вивезли до Москви з колонії, де він відбував покарання.

Як інформувала “Новинарня“, Європарламент вимагає у Росії звільнити моряків та всіх політв’язнів.

Читайте також:
Три роки “кримських диверсантів”: тюрми, тортури, брехня ФСБ, шанс на визволення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна