Перелік доступних ліків розширили до 254 найменувань, – Супрун

Ліки таблетки пігулки

 

МОЗ затвердило новий перелік ліків у програмі “Доступні ліки” для пацієнтів з серцево-судинними хворобами, діабетом другого типу та бронхіальною астмою.

Про це у середу, 21 серпня, повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

До оновленого реєстру увійшло 254 препарати, з них 78 препаратів українці можуть отримувати безкоштовно, ще 176 — з невеликою доплатою. Перелік безоплатних ліків збільшився майже на 20% у порівнянні з попереднім.

“Це ліки, які пацієнти мають приймати постійно. Дуже важливо, що вони мають змогу не витрачати на них додаткові кошти — найдорожчий препарат, який повністю оплачує держава для пацієнта за програмою “Доступні ліки”, коштує — 863,43 грн”, — пише Супрун.

Нагадаємо, з квітня 2019 року програма “Доступні ліки” перейшла в адміністрування НСЗУ. Відтоді, щоб отримати ліки, не потрібно жодних паперових документів. На телефон пацієнта приходить повідомлення з номером рецепта та кодом, який потрібно назвати в аптеці.

За цим номером провізор знаходить рецепт — його лікарі виписують в електронній системі. Рецепт за потреби можна роздрукувати, якщо у пацієнта немає телефона.

Отримати препарати можна в будь-якій аптеці, яка бере участь в програмі “Доступні ліки”.

Ліки за цією програмою може отримувати будь-яка людина, що має захворювання серця, діабет II типу чи бронхіальну астму. Для цього хворому треба звернутися до сімейного лікаря чи терапевта.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно очільниця МОЗ Уляна Супрун розкритикувала законопроект народної депутатки Ольги Богомолець “про протидію лихослів’ю” і зазначила, що обсценна лексика може бути корисною для здоров’я.

Читайте також:
Правоохоронці захищають фармакологічну мафію, – Супрун про підозру голові експертного центру МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна