У Ході Гідності візьмуть участь 350 військових ЗСУ

 

Сьогодні на плацу Окремого Президентського полку відбулося перше тренування військовослужбовців ЗС України в тому складі, в якому 24 серпня вони йтимуть Майданом Незалежності.

Як повідомляє “Новинарня” про це у вівторок, 20 серпня, пише “Армія.Інформ”.

“Цього року в урочистостях візьмуть участь понад 350 військовослужбовців з Сухопутних військ, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ, Військово-Морських Сил, Військово-Повітряних Сил, ветерани АТО/ООС” — зазначив заступник начальника управління морально-психологічного забезпечення командування Сухопутних військ полковник Сергій Нагорний.

Окремою «коробкою» пройдуть ветерани, які відзначені бойовими нагородами за участь в АТО/ООС.

Також нарівні з чоловіками в розрахунку ЗСУ візьмуть участь дві жінки-військовослужбовці. Вони йтимуть у «коробці» Сухопутних військ.

Видання пише, що Хода Гідності вирізнятиметься новим форматом.

“Замість традиційного військового параду з демонстрацією бойової техніки й авіації — мінімальна кількість військових і відмова від показу арсеналу озброєнь”, – пише армійське видання.

Військові зізнаються, що хоча такий підхід для них досить незвичний, адже сценарій проведення дійства не визначено заздалегідь, а коригується на ходу, проте задоволення вони отримують не лише від кінцевого результату, а й, власне, від процесу тренувань.

Особливість Ходи — участь у ній може взяти не кожен, військовиків відібрали за особливими критеріями і вимогами. Зокрема цього року Майданом Незалежності крокуватимуть лише ті, хто відзначився на службі або має відомчі відзнаки чи державні нагороди.

Як інформувала “Новинарня“, 9 липня президент Зеленський офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності не буде. За його словами, в цьому році гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, перерахують українським військовим як премії.

У відповідь на це ветерани АТО заявили про альтернативний військовий парад замість скасованого президентом Зеленським.
Так, десантник Олександр Погребиський  запропонував командувачу Десантно-штурмових військ, герою України, генерал-лейтенанту Михайлу Забродському очолити зведену колону ветеранів та учасників параду попередніх років.
10 липня Михайло Забродський відповів згодою.

15 липня президент Зеленський підписав указ про відзначення Дня Незалежності – без військового параду.

Згодом в офісі президента повідомили, що на День Незалежності “замість традиційного параду в радянських традиціях з недешевою демонстрацією військової техніки на центральній вулиці столиці відбудеться “Хода гідності” за участю представників різних родів військ ЗСУ, медиків, вчителів, спортсменів тощо, а також самого президента Зеленського.

Читайте також:
Підготовкою параду Зеленського на День Незалежності займається кліпмейкер Бадоєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна