Суд заочно заарештував ексміністра доходів і зборів Клименка

 

У понеділок, 19 серпня, Печерський райсуд Києва заочно заарештував колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Про це у вівторок, 20 серпня, повідомляє пресслужба Генеральної прокуратури України.

За інформацією прокуратури, Клименко у період 2012-2013 років заволодів коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн шляхом незаконного відшкодування з Державного бюджету України ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

ГПУ також повідомила, що з метою затягування та зриву судового процесу адвокати Клименка вкотре самоусунулись від захисту підозрюваного та жодного разу не з’явились у судове засідання для захисту інтересів свого клієнта.

Тому для його захисту надали державного адвоката з центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Як інформувала “Новинарня“, у Генпрокуратурі стверджують, Клименко разом із бізнесменом Олександром Курченком завдали Україні збитків на суму понад 3 мільярди гривень. Лише за часи Євромайдану ексміністр доходів та зборів нібито вивів 788 мільйонів доларів з України.
Проти нього відкрили кілька кримінальних проваджень, зокрема за відмивання грошей та незаконне відшкодування ПДВ.
Раніше ексміністра підозрювали у зловживанні владою і службовим становищем. Підозра з’явилася через два місяці після його втечі до Росії у 2014 році.
У березні 2017 року, коли Голосіївський райсуд Києва дав дозвіл на заочне розслідування відносно Клименка. У червні йому повідомили про підозру.
Також проти Клименка в Україні розслідується кримінальне провадження у справі про держзраду, арештовується і конфіскується його майно.

Читайте також:
Мін’юст хоче через суд заборонити партію “Успішна країна” втікача до РФ Клименка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна