92% особового складу ЗСУ є професійними військовими, – Полторак

 

92% особового складу Збройних сил є професійними військовими. Решта – це близько 20 тисяч – є строковиками, які не виконують завдань у районі ООС.

Як повідомляє “Новинарня“, такі цифри озвучив міністр оборони Степан Полторак в інтерв’ю журналістам “Армія.Інформ”.

Так, відповідаючи на запитання про реформу системи підготовки в армії, Полторак наголосив, що варто акцентувати увагу на військовій освіті, а навчальні програми – змінити, як того вимагають “сучасний досвід”.

“92% особового складу Збройних сил є професійними військовими. А решта – це близько 20 тисяч – є строковиками, які не виконують завдань у районі ООС. Професіоналізація – ключовий чинник, а з іншого боку, його опорним елементом є зміна системи підготовки. А її треба було змінювати кардинально, бо, на мій погляд, наші військові виші надто відірвані від практики”, – сказав очільник оборонного відомства.

Він додав, що у США наразі навчаються понад 70 військовослужбовців ЗСУ.

Полторак наголосив, що нова Рада має ухвалити значну кількість законодавчих актів, що стосуються сфери військової освіти. Зокрема, йдеться про законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (з питань військової освіти та науки)», а також проєктів постанов уряду щодо нової редакції Концепції військової освіти.

Як інформувала “Новинарня“, за словами начальника Генерального штабу Руслана Хомчака, армія укомплектована на 90%, бойові частини не скорочуватимуть. 

Читайте також:
“На випадок загострення”: Україна має близько 200 тисяч резервістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна