Армія укомплектована на 90%, бойові частини не скорочуватимуть, – Хомчак

 

Укомплектованість армії в цілому становить понад 90 відсотків від визначеної законом кількості, але є проблеми з укомплектованістю окремих частин.

Про це заявив начальник Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак у інтерв’ю виданню “Армія.Інформ”.

Відповідаючи на запитання журналіста про можливе та потенційне скорочення у війську, Хомчак зауважив, що кадрова проблема у ЗСУ дійсно існує.

“На жаль, черги до війська нині немає. Плинність кадрів чимала. Міркуємо над тим, як виправити ситуацію. Попри те, що укомплектованість армії в цілому становить понад 90 відсотків від визначеної законом кількості, є проблеми з укомплектованістю окремих частин”, – відповів генерал-лейтенант Хомчак.

Також, за словами начальника Генштабу, протягом останніх кількох років у ЗСУ “роздули штати”.

“Тому я віддав вказівки про проведення належних розрахунків з впорядкування штатної чисельності Збройних Сил. Зрозуміло, не знижуючи боєздатності і з урахуванням залучення за потреби оперативного резерву до складу цих частин. Наголошую: військо не скорочується. І кількість бойових частин не зменшиться“, – резюмував головнокомандувач.

Як інформувала “Новинарня“, начальник ГШ ЗСУ Хомчак звинуватив Путіна в брехні щодо полонених моряків.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Хомчаком. Планували реформи в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна