У Пакистані через вибух в мечеті загинули чотири людини

 

Чотири людини загинули, близько 20 поранені через вибух у мечеті на південному заході Пакистану. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, інформує “Радіо Свобода” з посиланням на місцевих правоохоронців.

Серед загиблих був імам мечеті, яка розташована у 25 кілометрах від міста Кветта.

Наразі жодне угруповання не взяло на себе відповідальності за вибух у провінції Белуджистан, у якій останнім часом відбулася низка нападів: у липні п’ять людей загинули (включно з двома поліцейськими), 27 отримали травми унаслідок вибуху біля поліцейської станції у Кветті. За кілька тижнів до того стався аналогічний напад, унаслідок якого загинули дві людини.

Зазначається, що в Белуджистані відбуваються невеликі повстання сепаратистів, які вимагають більшої автономії і більшої частки природних ресурсів регіону.

Також провінція є ключовою для Китайсько-пакистанського економічного коридору. Він має на меті з’єднати китайську західну провінцію Сіньцзян із пакистанським портом Ґвадар. Цей коридор надає Пекіну доступ до Аравійського моря.

Як інформувала “Новинарня“, у липні 2019 року в  Пакистані впав військовий літак: 18 людей загинули.

Читайте також:
Пакистан збив два винищувачі F-16 ВПС Індії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна