Пакистан збив два винищувачі F-16 ВПС Індії

 

Армія Пакистану заявила про збиття двох літаків військово-повітряних сил Індії, які вторглися у повітряний простір країни.

Як повідомив речник пакистанської армії генерал-майор Асіфа Гафора, один із літаків впав у регіоні Азад Кашмір, а інший — у підконтрольній Індії частині Кашміру, передає ВВС.

Як написав Гафор у “Твіттері” 27 лютого, індійські винищувачі F-16 зайшли в повітряний простір Пакистану на 3 км.

За його словами, один пілот катапультувався і був узятий у полон після приземлення. Доля решти льотчиків невідома.

До цього речник МЗС Пакистану Мохаммад Фейсал заявив, що військові Пакистану завдали авіаудари в контрольованій Індією частині Кашміру.
Згодом стало відомо, що повітряний простір над прикордонними областями Індії і Пакистану закрили для транзитних міжнародних рейсів після авіаударів. Зокрема, Пакистан терміново призупинив внутрішні та міжнародні рейси в аеропорти Ісламабада, Лахора, Мултана, Фейсалабада, Сіалкота. У свою чергу влада Індії закрила повітряний простір для транзитних літаків над містом Амрітсар.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна