Суд визначив Гримчаку запобіжний захід. Дружина готова продати квартиру

 

Деснянський райсуд Чернігова задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави.

Як повідомляє “Укрінформ“, увечері 16 серпня суд обрав запобіжний захід Гримчаку у вигляді утримання під вартою на 60 діб – до 15 жовтня – із заставою в розмірі 6 млн гривень.

Клопотання про арешт із можливістю внесення застави, що еквівалентна 6690 прожитковим мінімумам для працездатної людини, зачитав прокурор відділу Генпрокуратури Володимир Приходько.

Після того, як суддя завершила зачитувати ухвалу, адвокат Гримчака Тетяна Матяш зауважила, що в ухвалі підозрюваного називають Михайлович, хоча він Миколайович. У зв’язку з цим юристка вимагала, щоб заступника міністра випустили з-під варти, бо в ухвалі йдеться про іншу людину.

Суддя назвала це технічною помилкою та пообіцяла її виправити.

Адвокат Матяш також заявила в соцмережі, що в ухвалі її назвали “Мельник Д. М.” – це ймовірно означає, що суд скопіював клопотання прокурора з його флешки, а місцем народження Гримчака, крім того, помилково вказано Дніпропетровськ (замість Донецька).

“37-й рік назавжди. Суд встановив, що Юрій Гримчак обґрунтовано підозрюється у вчинені злочину, передбаченою ст. 190, тобто заволодінням чужим майном невстановленної слідством особи шляхом обману невстановленої слідством особи. Це треш”, – наголосила Тетяна Матяш.

Дружина Юлія Гримчак заявила, що її родина не має грошей для такої великої застави, як 6 мільйонів, та не має золота, окрім двох обручок. Золото, яке було, вони здали, аби мати кошти на лікування онкологічного захворювання матері. І ні просити, ні позичати гроші ні в кого не буде. Якщо потрібні будуть кошти на оплату послуг адвоката, дружина, за її словами, продасть квартиру і піде з дітьми на зйомну.

“Будемо захищати честь чоловіка і батька. Якщо треба буде – продамо квартиру, аби оплатити послуги адвоката і витягти чоловіка звідси”, – сказала дружина Гримчака.

У родині Гримчаків троє спільних дітей 12, 17 і 19 років, старші вчаться в київських ВНЗ на бюджеті.

Як повідомляла “Новинарня“, Генеральна  прокуратура спрямувала до Деснянського райсуду Чернігова клопотання про обрання заступнику міністра у справах тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку та його спільнику, брату дружини Ігорю Овдієнку, запобіжних заходів у вигляді арешту з можливістю внесення застави – обом у розмірі 12 млн грн.

​Увечері 14 серпня СБУ й НАБУ заявили, що викрили та затримали заступника міністра з питань ТОТ і ВПО Юрія Гримчака, а також його помічника Ігоря Овдієнка, на гарячому – при отриманні хабаря розміром 480 тисяч доларів.
Їм приписують здійснення впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. За даними правоохоронців, за це від Гримчак з помічником вимагали від підприємця неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн доларів США.

Прокуратура висунула Гримчаку звинувачення у заволодінні великої суми коштів шахрайським шляхом. Підозру вручили 15 серпня у приміщенні ізолятора тимчасового тримання ГУ МВС України, де перебував затриманий.

Як уточнив прокурор відділу Генпрокуратури Володимир Приходько, йдеться про два випадки.
“Перший пов’язаний зі сприянням ТОВ “Катран К” в будівництві багатоповерхового комплексу нежитлових приміщень на місці ринку “Рибалка” в Києві в зоні охороні культурної спадщини. Товариству потрібен був дозвіл ЮНЕСКО, сприяння Мінкульту і т. ін. За сприяння у вирішенні цього питання забудовник мав заплатити понад 1 млн доларів”, – уточнив прокурор.
За його словами, Гримчак доручив отримати ці кошти брату своєї дружини. Саме в нього вдома вилучили 480 тис. доларів.

Другий випадок – отримання Гримчаком і Овдієнком 80 тис. доларів за вплив на Верховний Суд у цивільній справі.

53-річний Юрій Гримчак — давній соратник Юрія Луценка (з часів Соціалістичної партії України), колишній помічник його як народного депутата, заступник по партії “Народна самооборона”.
Гримчак був народним депутатом 6-го скликання від “Нашої України – Народної самооборони”.
Заступник міністра ТОТ і ВПО з березня 2017 року.

Читайте також:
Гримчака затримали за хабарі для рішень судів і Мінкульту, – Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна