У Чернігові почали обирати запобіжний захід Гримчаку

 

Деснянський районний суд Чернігова почав обирати запобіжний захід заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, інформує “РБК-Україна”.

У ході засідання прокурор зачитав клопотання про обрання запобіжного заходу Гримчаку за звинуваченням у шахрайстві. Він оголошує деталі схеми, за якою Гримчак повинен був отримати хабар за сприяння в отриманні дозвільної документації на узгодження земельних проектів.

За його словами, хабар в розмірі 450 тис. доларів передали помічникові Гримчака Ігорю Овдієнку в ресторані “Євразія”. Гроші знайшли в багажнику Овдієнко у середу, 14 серпня.

Крім того, прокурор заявив, що Гримчак чинив тиск на суддів і брав хабарі, обіцяючи вплинути на судові рішення.

За словами прокурора, підозри щодо Юрія Гримчака обґрунтовані і підтверджуються протоколами обшуків в квартирі Гримчака і в його службовому кабінеті, квартирі Овдієнко та його машині. А також протоколами допитів свідків.

Крім того, він заявив, що утримання під вартою є ефективним запобіжним заходом, оскільки є побоювання, що Гримчук залишить територію України, і що він може використовувати свої зв’язки, які можуть вплинути на розслідування.

Адвокатка Тетяна Матяш каже, що прокуратура просить щодо її підзахисного запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 12,5 млн грн.

Засідання триває.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 14 серпня СБУ й НАБУ заявили, що викрили та затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрія Гримчака, а також його помічника Ігоря Овдієнка, на гарячому – при отриманні хабаря розміром 480 тисяч доларів.
Їм приписують здійснення впливу на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. За даними правоохоронців, за це від Гримчак з помічником вимагали від підприємця неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 млн доларів США.

53-річний Юрій Гримчак — давній соратник Юрія Луценка (з часів Соціалістичної партії України), колишній помічник його як народного депутата, заступник по партії “Народна самооборона”.
Гримчак був народним депутатом 6-го скликання від “Нашої України – Народної самооборони”.
Заступник міністра ТОТ і ВПО з березня 2017 року.

Читайте також:
Гримчака затримали за хабарі для рішень судів і Мінкульту, – Луценко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна