Ексміністра оборони Молдови звинуватили у продажу військового майна через інтернет

 

У Молдові колишнє керівництво міністерства оборони звинуватили у незаконному продажі військової техніки, боєприпасів та іншого майна оборонного відомства.

Про це на пресконференції в Кишиневі розповів новий міністр оборони Молдови Павел Войку, передає “Укрінформ”.

“У період з 2015 по 2018 роки були виставлені на продаж ракетні установки. Молдова – маленька країна, у нас немає бойової авіації, а в ситуації, коли у нас повинні бути пускові установки для ракет, три з чотирьох таких установок були продані. Одна ракетна установка коштує близько трьох мільйонів доларів, Шалару (Анатолій Шалару – колишній міністр оборони Молдови, – “Н”) продав за 660 тисяч доларів через офшорні компанії”, – зазначив він.

Міністр оборони зазначив, що за цими фактами вже порушили кримінальну справу. Також експосадовці продали понад 40 тонн боєприпасів з аеропорту Меркулешти (північ Молдови). Ці боєприпаси згодом з’явилися у Вірменії.

За словами Войку, транспорт, деталі до нього, генератори, шини вартістю у тисячі євро були виставлені на продаж на різних рекламних сайтах, зокрема на сайті 999.md за набагато нижчими від ринкових цінами.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно у Молдові скасували заборону держчиновникам їздити у Росію.

Читайте також:
У Молдові порушили справу щодо узурпації державної влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна