Біля Камеруну пірати захопили українських моряків

 

Вісьмох українських і дев’ятьох китайських моряків викрали 15 серпня, коли два торговельних судна зазнали нападу в територіальних водах Камеруну, що в Західній Африці.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, інформує “Громадське” з посиланням на французькі ЗМІ.

Посадовець у камерунському порті Дуала повідомив, що викрали 17 китайців та українців.

Цю інформацію підтвердив представник безпекових сил Камеруну на правах анонімності.

Про викрадення стало відомо з джерел камерунських Військово-морських сил і порту Дуала, але спочатку точна кількість захоплених моряків та їхнє громадянство не були відомі. Джерело військово-морського флоту Камеруну заявило, що викрадачами «імовірно, є нігерійські пірати», додавши, що місцева Служба безпеки розпочала пошук судна.

Своєю чергою очільник Міжнародного морського бюро з контролю піратства в Малайзії Ноель Чунг уточнив, що 17 моряків були захоплені з двох кораблів, які піддалися атаці протягом декількох годин, поки вони стояли на якорі біля Дуала.

“Один із кораблів був багатоцільовим німецьким судном під прапором Антигуа і Барбуди. З корабля були викрадені вісім членів екіпажу, який складають 12 азіатських і європейських моряків. Інше судно було суховантажем під прапором Ліберії із грецьким власником. На борту перебували 21 особа екіпажу. Всі були азіати. Дев’ять членів екіпажу були захоплені”, – сказав він.

У Міністерстві закордонних справ журналістам ТСН підтвердили інформацію про інцидент в Камеруні, однак, за даними МЗС, в полон до піратів потрапив один українець і ще семеро іноземців.

“Наразі консульська служба у взаємодії із зацікавленими суб’єктами вживає заходів зі звільнення захопленого піратами українського моряка”, – розповів офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2019-го нігерійські пірати захопили у заручники українських моряків.

Читайте також: 
В Україну повернувся моряк, який місяць пробув у полоні нігерійських піратів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна