В Україну повернувся моряк, який місяць пробув у полоні нігерійських піратів

 

У міжнародному аеропорту “Одеса” у понеділок, 29 жовтня, пізно ввечері зустрічали Валерія Зубицького — члена екіпажу теплохода MV Glarus, захопленого піратами біля берегів Нігерії.

Українець місяць провів у полоні, повідомляє “Укрінформ“.

“Почуваюся добре, наскільки це можливо”, — єдина фраза, почута журналістами від колишнього заручника, якого супроводжували до виходу з будівлі аеропорту працівники МЗС та Профспілки працівників морського транспорту України (ППМТУ).

Відмовилася від спілкування й дружина визволеного бранця Ольга Зубицька, яка зустрічала чоловіка після викрадення піратами та місячного перебування у полоні.

“Не можу нічого сказати, тому що це спеціальна інформація. Коли настане час, Валерій про все розповість”, — сказала вона.

Про те, що українець Валерій Зубицький повертається додому з піратського полону, напередодні повідомив у Twitter міністр закордонних справ Павло Клімкін.

12 заручників звільнили ще у п’ятницю, 26 жовтня, після переговорів компанії-оператора судна Massoel Shipping з викрадачами.

Співробітників компанії доправили до Швейцарії, під прапором якої ходило судно, де допитали перед відправкою додому.

Читайте також:
Посол ОБСЄ Фріш зміг провідати менш як половину українських полонених в ОРДЛО, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна