Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження щодо Луценка

 

Солом’янський районний суд міста Києва зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо можливого зловживання владою або службовим становищем генпрокурором Юрієм Луценком.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на дані Єдиного реєстру судових рішень.

Відповідну ухвалу від 5 серпня виніс слідчий суддя, розглянувши скаргу на бездіяльність директора НАБУ Артема Ситника, який не вніс відомості про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

13 жовтня 2018 року заявник звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія про вчинення генеральним прокурором Юрієм Луценко кримінального правопорушення, передбаченого ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Читайте також:
Суд зобов’язав Держбюро розслідувань відкрити справу проти Парубія

1 лютого 2019 року вказане звернення надійшло до НАБУ з Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, проте відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені не були.

Суд ухвалив частково задовольнити скаргу заявника на бездіяльність директора НАБУ, яка полягає у тому, що він не вніс відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно Юрій Луценко був у НАБУ на допиті у справі проти майданівця Бубенчика.

Читайте також:
Луценко назвав критиків “скунсами”. І дату підписання підозр суддям ОАСК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна