Google запроваджує вхід до своїх сервісів за відбитком пальця

 

Найближчим часом функція входу до сервісів Google через відбиток пальця стане доступна на всіх смартфонах із операційною системою Android, оновленою до Nougat.

Про це повідомляють у блозі Google.

На сервіси Google можна буде заходити без введення пароля, лише за допомогою відбитка пальця. Така функція буде доступна на телефонах Pixel.

У компанії заявляють, що використовують стандарти безпеки FIDO2, W3C WebAuthn і FIDO CTAP, а сама функція призначена для забезпечення простішої та безпечної автентифікації.

Google підкреслює, що відбиток пальця ніколи не відправиться на сервери компанії, а буде збережений тільки на пристрої користувача. На серверах буде тільки криптографічне підтвердження, що користувач правильно відсканував палець.

Як відомо, паролі вже давно вважаються ненадійним методом захисту.

Навіть формальний творець пароля, американський вчений Фернандо Корбато заявляв, що незадоволений своїм винаходом, адже зараз паролі створюють проблеми не тільки зловмисникам, але й самим власникам цих паролів.

Вони повинні запам’ятовувати різні паролі для значної кількості сервісів, адже один пароль для них всіх був би порушенням безпеки.

Як повідомляла “Новинарня“, представники компанії Apple підтвердили, що нове оновлення програмного забезпечення iOS 13 не буде доступним для старих версій iPhone — 5S, 6 та 6 Plus.

Читайте також:
Литовці відмовляться від традиційних SIM-карт для телефонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна