Литовці відмовляться від традиційних SIM-карт для телефонів

 

У Литві пропонують почати використовувати вбудований модуль ідентифікації абонента eSIM (embedded SIM), електронну SIM-карту, який замінить традиційні SIM-карти.

Про це повідомляє портал Delfi.

“Нова технологія дозволить відмовитися від традиційних SIM-карт, а користувачам буде простіше змінити оператора, постачальника послуг мобільного зв’язку. Позитивну перспективу цієї технології вказують і директиви Євросоюзу, що спонукають впроваджувати її в країнах ЄС”, — сказав віцеміністр транспорту і комунікацій Литви Паулюс Мартінкус.

Нові мобільні пристрої – телефони, розумні годинник, інтелектуальні системи обліку, сенсори і пульти мають встановлену виробником мікросхему, яка може виконувати функцію звичайної фізичної SIM-карти, тому їх потрібно активувати дистанційно.

“Якщо відмовитися від традиційних SIM-карт можна було б заощадити ресурси, необхідні для їх виробництва та утилізації, зменшився б адміністративний тягар користувачів і бізнесу, збільшилася б конкуренція серед постачальників послуг зв’язку”, – йдеться у повідомленні.

Зараз eSIM можна використовувати в Австрії, Естонії, Італії, Іспанії, Британії, Франції, Фінляндії, Швеції, Німеччині та інших країнах.

За даними Асоціації GSM, яка представляє інтереси операторів мобільного зв’язку по всьому світу, в Литві, як і в інших країнах світу, кількість активних SIM-карт вже перевищує число жителів.

Читайте також:
АМКУ радить мобільним операторам відмовитися від 4-тижневих тарифних планів

Apple припинить оновлювати старі моделі iPhone

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна