АМКУ радить мобільним операторам відмовитися від 4-тижневих тарифних планів

 

Антимонопольний комітет  рекомендував мобільним операторам відмовитися від чотиритижневих тарифний планів.

Про це у четвер, 4 липня, повідомила державна уповноважена АМКУ Марія Процишен на сторінці у Facebook.

“Сьогодні після обговорення АМКУ надав всім трьом операторам мобільного зв’язку – “Київстар”, “Vodafone Україна” і lifecell – рекомендації, в яких йдеться про необхідність припинення дій, які містять ознаки порушення, передбаченого статтею 1 Закону “Про захист від недобросовісної конкуренції”, – написала вона.

Поради стосуються скасування розрахункового періоду пакета послуг на чотири тижні, який, на переконання АМКУ, “позбавляє споживачів можливості зіставлення цін різних тарифних планів з різними розрахунковими періодами, зокрема, в кожному тарифному плані/пакеті послуг інформувати споживачів про розрахункову вартість за день”.

Також регулятор радить утриматися від вчинення таких дій з ознаками порушення в майбутньому.

Про розгляд і способи виконання рекомендацій оператори повідомлять комітету протягом 30 днів.

Нагадаємо, восени 2018 року оператори мобільного зв’язку запровадили чотиритижневі тарифні плани – фактично замість календарного місяця в 30-31 день плату стягують за 28 днів. Таким чином у році “з’явився” додатковий місяць і відповідно абоненти замість 12 абонплат зобов’язані платити 13 разів.

Опісля Антимонопольний комітет України порушив провадження проти “Київстар”, Vodafone і lifecell за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Читайте також:
Viber запускає оновлення: що зміниться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна