Батальйон “Донбас-Україна” повернувся з ООС. ФОТО

 

До Лозової на Харківщину після успішного виконання бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил повернулися військовослужбовці 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна».

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 12 серпня, інформує пресцентр Міністерства оборони України.

Військовослужбовці батальйону «Донбас-Україна» впродовж восьми місяців виконували бойові завдання на передових позиціях.

“Військові пройшлися колоною по центру міста, де їх зустріли представники оперативного командування «Схід», Харківського обласного військового комісаріату та мешканці міста”, – йдеться у повідомленні.

Бійців привітали із поверненням до рідного міста, а також урочисто вручили відомчі відзнаки, почесні грамоти та подяки.

Батальйон Донбас-Україна повернувся з ООС 4 Батальйон Донбас-Україна повернувся з ООС 3 Батальйон Донбас-Україна повернувся з ООС 2 Батальйон Донбас-Україна повернувся з ООС 1
<
>

Як відомо, батальйон “Донбас-Україна” входить до складу 54-ї механізованої бригади ЗСУ. Утримував українські позиції в Попаснянському районі Луганської області.

Так, на початку травня 2019 року підрозділ з боєм просунувся вперед та зайняв 1 км території. Бійці батальйону, відтак, покращили тактичне положення  та зайняли вигідні позиції на висоті навпроти села Калинового, контрольованого окупантами.

2 квітня 2019-го бойовики знищили спостережний пост 46 обсп “Донбас-Україна” під Новозванівкою, накривши його з мінометів. Тоді в укріпленні загинули військовослужбовці підрозділу – Яна Червона “Відьма” і Олександр Мілютін “Дєда”.

14 травня від кулі снайпера загинув боєць 46-го окремого батальйону спецпризначення “Донбас-Україна” ЗСУ Антон Безверхній із позивним “Пітбуль”.

Читайте також:
Вдалий рейд: батальйон “Донбас-Україна” захопив у полон трьох бойовиків. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна