Українського курсанта вперше відзначили у британській Королівській академії сухопутних військ

 

Українець Артем Бараненко отримав особливу відзнаку – Шаблю найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті в 2019 році році.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 9 серпня, інформує Посольство Британії в Києві.

Щороку відзнака присуджується курсанту, який продемонстрував найвищі результати у навчанні та під час іспитів. Цього року в Академії навчалось 33 офіцери, які представляли збройні сили 22-х різних країн – від Афганістану, Албанії, Азербайджану до України та США.

“Артем – кадет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та один із 15 українців, які навчались у Сандгерсті (Королівська академія приймає слухачів з України з 1997 року). Він став першим українцем, який удостоївся цієї високої відзнаки в стінах цього закладу”, – йдеться у повідомленні.

Нагороду українцю вручав генерал-майор Пол Ненсон, командувач Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті та кавалер Ордену Британської Імперії.

Як інформувала “Новинарня“, курсант з Одеси пройшов стажування на французькому мінному тральщику.

Читайте також:
Вчинок курсанта: як катапультувався Олексій Биченко, відвівши літак від села

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна